Styrelsen 2023

Barbara Martin, Gryts gamla prästgård

Barbara har arbetat i Regeringskansliet under större delen av sitt yrkesliv, senast som senior advisor vid Utbildningsdepartementet med ansvar för barnomsorgsfrågor, förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg. Hon drev tidigare systerföreningen Konst i Gryt i flera år. Numera engagerar hon sig främst i Musik i Gryt, där hon länge varit styrelseledamot och sedan ett år är ordförande.

Brita Sydhoff, Boxtorp

Brita har arbetat internationellt i en rad länder med migrationsfrågor och mänskliga rättigheter. Senast som ordförande för Nordiska rådet för Migration och dessförinnan som generalsekreterare för International Rehabilitation Council for Torture Victims. Hon har ett stort kulturintresse, inte minst av klassisk musik.

Eva Lötin, Kolunda Grytsberg

Eva är pediatrik- och ungdomsmedicinare, överläkare vid Sachsska/SÖS sjukhuset i Stockholm. Hon är amatörpianist sedan fem års ålder och har varit inbiten körsångare hela livet. Eva har sjungit i flera framstående körer under de största körledarna. Nu har hon just bytt till lugnare tempo i Katarina Oratoriekör och njuter i övrigt av att måla, gå på konserter, läsa, resa, vandra och vara med barnbarnen.

Sarah Kinberg, Jättna Solhäll

Sarah är gruppledare för Liberalerna i Gnesta kommunfullmäktige. Dessutom är hon mångårig ledamot i Kyrkorådet i Daga Församling. Hon har ett stort intresse för samhälls- och kulturfrågor samt kunskaper inom miljö och media. Hennes breda musikintresse omfattar särskilt den klassiska kammarmusiken.

Staffan Cullberg, Övre Torp

Staffan är konstvetare och har varit mångårig chef för Statens Konstråd. Hans kompetens inom hela kulturområdet är omfattande och gedigen – bildkonst, klassisk musik, litteratur, teater, film med mera. Han är en flitig musiklyssnare som regelbundet besöker klassiska konserter. Numera även engagerad biodlare.

Konstnärlig ledare Per Nyström

Revisor Göran Lagerstedt

Hedersmedlemmar

Hedersmedlemmar har gjort särskilda insatser för Musik i Gryt och välkomnas till samtliga konserter med två fribiljetter.

Peter Björkman

Lotta Thunholm

Barbro Berger

Jakob Zetterström

Karin Brandberg

Catharina Clason

Göran Lagerstedt