Musik i Gryt är en av Sveriges äldsta kammarmusikföreningar.
För sju år sedan kunde vi knyta cellisten Per Nyström till oss som konstnärlig ledare. Därmed fick vi tillgång till hans svenska och internationella nätverk av artister på högsta nivå.  Artister från när och fjärran har kommit resande, bott i våra privata hem och framfört fantastiska konserter på olika platser i vårt vackra landskap.  Vi är övertygade om att den höga kvaliteten på artister, repertoar och spelplatser vi kan erbjuda kommer att locka publik och nya medlemmar i lång tid framöver.

Musik i Gryt är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Våra konserter och arrangemang är öppna för alla. Välkommen!

Vi vill utveckla och förbättra förutsättningarna för Musik i Gryt, så att de bättre motsvarar nivån på verksamheten. Vi tror att konstnärlig verksamhet behöver vara i rörelse för att inte stagnera och för att vara angelägen och viktig. För att åstadkomma detta kommer vi bland annat ha en styrelse med företrädare för olika verksamheter i bygden som strategiskt och i samverkan ska leda verksamheten.

 

För att öka möjligheterna för fler att gå på konserterna vill vi, i stället för den traditionella musikfestivalen under våren, pröva att lägga ett antal musikhelger utspridda över året. Vi kommer att utöka våra spelplatser till nya vackra och spännande miljöer, för att söka upp en ny publik och för att vi menar att också platsen är en del av upplevelsen.

Styrelse

Barbara Martin, ordförande
kontakt@musikigryt.se

Karin Brandberg, ledamot

Catharina Clason, ledamot

Staffan Cullberg, ledamot

Bernhard Greter, ledamot

Sarah Kinberg, ledamot