Här hittar du all information om tidigare evenemang.

2022

Tredje musikhelgen

Den tredje och sista konserthelgen skedde i Gryts kyrka 12–13 november i Allhelgonatid. En särskild tid för gemenskap i minnen och tankar på dem som inte längre är hos oss. Det blev stämningsfullt i novemberkvällen med marschaller och levande ljus, underbar musik och diktläsning, med de allra främsta av artister.

Lördag den 12 november kl 19 framfördes musik av Franz Schubert, Arvo Pärt, Eugéne Ysaye och JS Bach av världsartisten Fredrik Paulsson på violin och Bernt Wilhelmsson på piano. Dramatenskådespelaren Johan Rabeus läste dikter skrivna av Per Nyström.

Söndag den 13 november kl 16 gästade Uppsala Kammarsolister oss med musik av Dimitri Shostakowich och Franz Schubert.

Andra musikhelgen – succé igen!

Inför ett till sista plats fullsatt Skottvång spelade Babalisk i den varma sensommarkvällen. Här kunde man verkligen tala om treenigheten musiken, publiken, platsen som tillsammans skapade den närmast magiska upplevelsen. Kvällen fylldes av musik med ömsom hetta och sentiment, allt genomsyrat av Brusk Zanganehs varma kurdiska hjärta och den jublande publikens entusiasm.

 

Skottvång återkommer vi gärna till!

 

Även dagen med clownen Manne blev fylld av jubel och skratt och många glada barn och föräldrar som villigt lät sig dras med i upptågen. Och Manne, med sina obegripliga 50 år på scenen var i sitt esse, rolig, rörande och fullständigt dråplig. Bissa, Harald och Gullegrisen tog hand om publiken med posisitv och ballonger. ICA Strandhallen bjöd på saft och bullar.

 

Tack alla medverkande!

Första konserthelgen

The Big B

Fredag 27 maj

Lördag 28 maj

Söndag 29 maj

Text: Staffan Cullberg
Foto: Ann Grill