Musik i Gryt

Arkiv

Trettondagskonserten i Gryts kyrka 2015 - Tereza Gevorgyan och Hanna Quinn

I närvaro av den armeniska ambassadören med hustru och en absolut fullsatt kyrka genomförde Tereza Gevorgyan och Hannah Quinn sin trettondagskonsert i Gryts kyrka. Kvällen blev oförglömlig för såväl de medverkande som publiken och arrangörerna. Konserten inleddes med att ordförande påminde om 100-årsminnet av folkmordet i Armenien och hur berörd han själv blivit av detta land under sin resa där nyligen.


Den första delen av programmet bestod av nio s.k. Komitas – armeniska hymner och folksånger – samt däremellan armenisk dikt översatt av författaren och Stjärnhovsbon Inger Alfven – i uppläsning av kyrkans egen präst Lars-Göran Lannergård. Stämningen blev genast förtätat andlös, vilket förstärktes av att den vackra lilla medeltidskyrkan endast var upplyst av levande ljus, med marschaller utanför i vintermörkret.


Den andra delen av programmet innebar en scenförändring passande för de underbara operaarior som då följde. Publiken var mer än entusiastisk och fick nog upplevelsen av att ha varit med om en världsstjärnas födelse, då Tereza fyllde hela kyrkorummet med sin helt makalöst vackra, stora röst. En stor eloge också till Hanna Quinn och hennes virtuosa sätt att ackompanjera sången.

Sörmlands Nyheter 3/1 2015

Musikfestivalen 13 maj - 17 maj 2015

Sörmlands Nyheter 15/5 2015

Östra Sörmlandsposten nr 11 2015